isa's FotoPage

By: isa razhali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 31-Jan-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
le tour de' utara - last day

hmm pepagi try mancing dulu nak puaskan hati iswan sbb semlm tak dpt ikan.. tapi setelah 2 jam berusaha .. sarapan nasi lemak pg tadi pon dah start menghadam.. maka surrender la kami dan perlu berkemas sbb nak ke penang plak huhuhu...

so lepas bersalaman azmert sempat bwk pg muzium padi.. masyaAllah ramainya orang jgn cerite!! platform berpusing pon diorang tak pusingkan sbb org ramai sgt so tak dpt la rasa peak activity kat muzium padi tu huhuh dahla masuk kena bayar rm3 huhu.. tapi kira oklaa...bagus kerajaan kedah!!


muzium padi tersergam indah

before that kitorang sempatla menjenguk gunung keriang.. satu-satunya gunung di dataran landai meluas kawasan ni.. serius... kawasan lain suma landai gunung ni jer mencanak tetiba.. usha la kristal batu2 hidup.. emrul sempat beli dr harga 20 turun ke harga rm5 huhuhu sbb dia peniaga tu terpecahkan satu batu masa seduce emrul huhuh kan dah kena seduced balik dgn em huhuhu..

then terus ke penang jumpa naim... kitorng makan 'nasi daging'.. penah dengar? haa dia ala2 nasi beriani gam yang ada ayam.. tapi yg ni digaulkan dgn daging spesel berserta kuah cicahnya sekali.. musti rasa kalau ke sini.. nasi kandar dah biasa sgt kan...

then terus plan nak naik feri.. aiseyman... jalan sesak siut.. nak naik feri pon beratur setengah jam huhuhuhu


jem kat tol naik feri

tapi tak kesahla janji dapat naik. aku rasa kerajaan penang should preserved this old and unique tradition of crossing the sea la... yelah kalau dok kat kl ni bila pulak nak lintas naik feri huhuhuhu


mengintai dari tingkap feri.... eh feri ada tingkap ke? huhuhuhu


cuba korang teka apa kesalahan diorang ni? nak kata pakai helmet dah pakai tapi......huhuhuhu

hilmi ada baca the star... berita tulis penang ni dah tak sesuai buat tpt bercuti sbb terlalu sesak huhuhu.. amatlah betul berita tu.. nasib baik aku bukan driver huhuhu.. sian emrul. dah sesak tu kitorang lepak jap kat persiaran gurney.. oklah tapi busuk la laut dia hahahaha.. aperla org penang...


membelakangkan gurney plaza

then teruskan plan nak pusing pulau.. stop kejap kat batu ferringghi..perrggghh sibukanya area ni.. stalls sepanjang jalan... emrul siap beli pedang samurai lagi.. kitorang sempat borong dvd satu cerita rm 5 huhuhu baru setengah jalan tapi dah dekat 3 jam kitorang jalan.. perut dah lapar.. kaki dah nak tercabut.. balik laa umah naim kat perda huhuhu.. pekena char kuey teow dulu mlm tu br tido huhu


nampak tak pedang em? huhuhu


foreigners sama byk dgn local malam tu... happening betul... kenapa kerajaan banned uptown dr buat benda2 ni? kerajaan sini ok jer.. nak kata jem uptown sini lg jem.. lagi bersepah.. korang ada rasa diskriminasi tak? kalau korang tak perasan maknanya korang tak peka dgn nasib sedara2 kita huhuhu

besoknya lepas breakfast cabot kl laa... waaa bestnya rasa nak balik umah huhuhuu.. selamat tinggal anak mami huhuu


Monday, 30-Jan-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
le tour de' utara - day 2

pagi-pagi tu dalam suasana mamai, tak basuh muka tak gosok gigi terus kena duduk sarap coz famili azmert dah lama tunggu kitorang bangun huhuhu.. 'hampeh punya bebudak tunggu diorang sampai lapar'..maybe tulah dialog dlm hati bapak azmert huhu sori pakcik


muka bangun tido

lepas sarap nasi goreng terus di bawak ke bendang oleh azmert.. wah bestnya dan aman damai bendang... kampong dia ni br lepas banjir so kesan banjir still kelihatan sana sini.


belajar buat serunai.. kena buat sendiri utk test sbb tak larat kongsi lelehan air liur dr serunai azmert huhuu

dah puas ke bendang.. mancing la pulak... terer gak azmert ni ek.. aku igt dia terer baca novel je rupanya terer pegang ulat, terer pancing huhuhuh.. first time aku angkat ikan dr air sungai huhuhu.. tapi tak berani pegang huhuuu budak bandar betollah....
sian kat iswan. ikan dah naik tapi terlepas ... kena sambong la esok pagi pulak coz matahari dah nak menegak


bergaya sungguh hilmi memancing huhuh

next destination is perlis.... singgah on d way tu kat ladang tebu kl menjerit.. teringat lisdawati pulak masa ni... hmm terus teringat kat awek2 perlis..rita rudaini, nor azlina redzuan (tv3), fasha sandah huhuhu..


baca bebetul peta tu takut sesat kang


hero-hero KL menjerit 3

pastu gi shopping tak hingat kat padang besar.. humang aih orang punyerla ramai.... ari tu panas terik lagi... seksanya... dahla peniaga sumanya tak nak tawar2 .. mentang2 lah org ramai kerek laaa korang

lepas shopping terus ke gua kelam... first time masuk.. masuk gua pon beratur beb.... punyerla ramai manusia... he he yang couple2 boring jer coz kawasan dah tak sunyi utk bermesra huhu.. kitorang usha jerla mana yang boleh hahahaha...


dalam gua

lepas gua terus ke kuala perlis another port nak pg langkawi.. sini pon jem. huhu.. makan cucur udang, cucur ketam n sotong goreng tepong kat restoran nelayan atas recommendation iswan... oklah jugak just harga total minum petang ialah RM54.00!!.. baik makan kentaki huhuhuhu

then kena rush pg jitra umah sedara emrul... after that baru balik anak bukit utk tido umah azmert lagi semalam... this time wpon balik pukul 12 lebih mcm semalam kitorang tetap mandi (semalam tak mandi) coz tak tahan bau badan sendiri... baru nyenyak tido huhuhuh


tahun melawat perlis


Sunday, 29-Jan-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
le tour de' utara

alang-alang merentasi highway ke utara, hilmi dan emrul telah merancang acara-acara menarik utk dilakukan sempena cuti panjang ni..
dimulakan dengan ana kahwen dgn abg ali beliau. bertolak dr kl lepas subuh gegelap tu huhuhuhuhu.. sampai kat sane terus kal koiron, bolok, naim n azmert jumper rumah ana. walaupon takder sanding wah bukan main berseri ana ... ana layan kitorang bukan main.. tapi abg ali beliau sungguh sporting laaa... cayala abg ali.. emrul bergambar khas dgn abg ali sbb senior TNB dia huhuhuhuu...


lambaian ana musa...


trademark bergambar reramai SET huhuh.. ila, mona, dini, amat, sally dan tunang dah mai awal2 depa tido hotel semalam...

lepas jer kenduri reramai pergi the famous masjid al-bukhary... jumpa pulak lan pet-pet kat situ apa lagi... "bang buleh amek gambar? huhuhu"


lan pet-pet

lepas asar jer terus pg cari makanan spesel kat kedah ni... minum petang... bolok jadi kepala.. call yadon dan akhirnya jupa tempat spesel di telok kechai tak salah aku laa (ismahony betulkan ni huhu)... LAKSA best wooo... kitorang bedal suma makan laksa dkt kedai din laksa. mmg sedap woo. suma 16 org makan laksa sekaligus aku n peyo je makan 2 pinggan huhuhuhu.. azmert igt nak bungkus bwk balik rumah dia tapi laksa dah abis huhuhu macam kenduri tempat ni... kalau sesaper pg kedah jgn lupa try tempat ni... RECOMMENDED..


laksa best

yadon nak datang makan laksa sekali tapi tak sempat sebab laksa dah abis so plan jumpa dekat kota kuala kedah. kalau org penang bangga dgn jambatan penang,org sini mmg berbangga gak coz diorang ada jambatan ala san francisco gitu huhu.. tinggi woo jambatan tu gayat... lepak dan dibawa melawat kawasan kota kuala kedah lama oleh yadon sbg tourist guide. mcm2 historical monuments ada kat situ... tahulah sket sejarah kawasan ni... terer gak yadon ni pasal sejarah tpt dia huhu.. cayalah org kedah...


atas port lama


bersama tourist guide-yadon (kiri sekali) huhuhuhu

then bila dah maghrib sumorang bersalaman dgn yadon. yadon cakap tima kasih mai kedah.. ada masa mai lagi huhuhu... next terus pegi rumah azmert kat anak bukit... lepak2 jap makan biskut spesel sedap gak.. malamnya dibawak berjalan alor setar... pg setar walk.. then makan tepi stadium.. by this time mata suma dah kuyu... amat n geng tido kat hotel.. keron, naim n nasrul balik penang... bolok balik umah dia kat perlis... peyo balik kelantan.. tinggal la berempat bermalam kat umah azmert... penat badan dari subuh tadi tak rehat... huhuh ready for the next day



Sunday, 22-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
sofiee dan syida

 
 
 
View all 5 photos...
sopek dan dan syida kawen... terlupa bwk bateri kamera la plak.. nasib baik ada phone... blurr je gambar... moga bahagia selamanya n ever n ever



Saturday, 21-Jan-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
....



kenaper pada tarikh ni awek tiga org ni senyum2 ek?..
maklumat lanjut dapatkan di

http://kisahkami.fotopages.com


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net